Menü
Digitális és ofszet nyomtatás

Digitális és ofszet nyomtatás

Vonzza a tekintetet

Mivel minőségbeli különbség már nagyrészt nem található a digitális és az ofszet nyomtatási technológiával készült termékek között. A használatukat, esetleg kombinálásukat főleg a költséghatékonyság dönti el.

Ofszet nyomtatás

Az ofszet nyomtatás nagy mennyiségű termék esetén kifizetődőbb nyomtatási technológia. Egyszeri  lemez és beigazítási költségvonzata van, de több tízezres példányszámnál (szórólapok, plakátok, katalógusok, névjegyek) jóval kedvezőbb áru, mint a digitális nyomtatás. Direkt színes nyomtatás esetén (nem csak a négy nyomdai alapszínből előállított színek) az ofszet nyomtatás a megoldás, például lakkozott felületek, arany, ezüst vagy fluoreszkáló színek esetén.

Digitális nyomtatás

A jelenlegi nyomdai standard az ofszet-nyomás, de az elmúlt években a digitális technológia minősége és szín-managementje olyan sokat fejlődött, hogy csak kis különbség van a 2 technológia minősége között, sőt bizonyos esetekben a digitális nyomdagépekkel szebb nyomatot lehet készíteni, mint hagyományos ofszet technológiával.

Általánosságban elmondható, hogy a digitális nyomtatás a kis és közepes példányszámok esetében a költséghatékonyságával és gyorsaságával emelkedik versenyelőnybe a hagyományos ofszet technológiával szemben.

Digitális nyomtatás az M.C. Direct nyomdájában

Alap esetben bővített A3-as (SRA3: 450*320 mm) méretben dolgozunk, a digitális gépekhez kifejlesztett speciális papírra és kartonokra. Ezek OptiImage és ColorCopy magas-fehérségű, simított felületű alapanyagok 90-400g közötti súlytartományban.
A technológiai fejlesztések hatására gyakran helyettesítjük már a digitális alapanyagokat hagyományos műnyomó (matt és fényes) papírokkal (90-350g). Ofszet és újrahasznosított papírokat is minden gond nélkül nyomtatunk, valamint kreatív kartonokat is rendszeresen használunk.

A digitális nyomtatási technológia legnagyobb előnye az ofszet nyomtatással szemben a változó adatok (sorszámok, kuponkódok, megszemélyesítés, címzés) használatának lehetősége.

Kombinált digitális és ofszet nyomtatás: rugalmas és olcsó megoldás

A két technológiát vegyíteni is érdemes, főleg DM kampányok kivitelezésénél, amikor hagyományos ofszet technológiával nyomjuk az alap, állandó grafikai elemeket (speciális hőálló festékkel), majd utána fekete digitális géppel kerül a nyomtatványokra a megszemélyesítés, a sorszámozás és a perszonalizálás. A technológiák ötvözésének előnye a költséghatékonyság, és egy nagyobb projekt esetében az esetleges rész-szállítás lehetősége.

Nyomdai anyag leadás

 • Formátum: PDF
 • Színek:
  • CMYK
  • direkt szín esetén Pantone kód (Pl: P318 és nem Sötét kék!)
 • Fontok: beágyazva vagy legörbítve
 • Felbontás: 300DPI (A2 méret felett egyeztetést igényel)
 • Jelek:
  • vágójelek, passzerjelek minden esetben
  • Stancolás, biegelés, perforáció, formalakk direktszínnel jelezve.

kapcsolat@mcdirect.hu

Róna utca 127/b, 1145

Budapest, Magyarország

+ 36 30 982 3663